Čiščenje sedežnih garnitur

Globinsko čiščenje sedežnih garnitur in drugega oblazinjenega pohištva

Globinsko čiščenje sedežne garniture zahteva profesionalne stroje, profesionalna čistila, primerne krtače in strokovnost.

Poznamo kar nekaj strank, ki so še predno so najeli čistilni servis, poskušali očistiti sedežno kar sami doma, a to žal ponavadi prinaša več slabosti kot koristi. Z neznanjem pri čiščenju lahko zadevo še poslabšate (npr. postanejo še večji madeži, še bolj intenzivni neprijetni vonji, poškodba materiala itd.)

Da do tekšnih neprijetnosti ne bi prihajalo, se raje odločite za čistilni servis Nubes in vam z veseljem pomagamo ter profesonalno očistimo vašo priljubljeno sedežno garnituro.

čiščenje sedežnih garnitur
Čiščenje sedežnih garnitur

Kako poteka globinsko čiščenje sedežne garniture?

Za začetek potrebujemo vtičnico in vodo, sedežno garnituro pred postopkom odmaknemo od stene, po potrebi jo posesamo, nanesemo primerno čistilo, ročno krtačimo s posebno krtačo za oblazinjeno pohištvo, ekstrakcijsko sesamo in izpiramo (po potrebi madeža postopek ponovimo) na koncu temeljito globinsko posesamo odvečno tekočino. 

Izvajamo čiščenje usnjene sedežne garniture in garniture iz blaga

Čiščenje usnjene sedežne garniture zahteva namenska čistilna sredstva. S pravilno uporabo čistilnih sredstev in nego, usnjeni sedežni garnituri zagotovimo sijaj in lep videz.

Kako dolgo traja čiščenje sedežnih garnitur?

Takšen postopek traja od 2-4h odvisno od velikosti sedežne  in umazanije. Čas sušenja je od 1-24h. Sedežne garniture se ne uporablja, dokler ni popolnoma suha. Sam postopek globinskega čiščenja sedežne garniture se izvaja skozi celo leto ne glede na letni čas.

čiščenje sedežne garniture
Čiščenje sedežne garniture

Redno vzdrževanje sedežne garniture priporočamo v letnih intervalih, le tako bo sedežna ostala dlje časa kot nova.

Kakšno umazanijo odstranimo?

S takšnim globinskem čiščenjem sedežne garniture se odstranijo madeži (hrane,pijače..), dlake hišnih ljubljenčkov, neprijetne vonjave, bakterije in virusi, odmrla koža, pršice in s tem se tudi osveži barva tkanine. 

Pri čistilnem servisu Nubes vam zagotavljamo kvalitetno storitev. Za vsako sedežno garnituro si vzamemo čas in upoštevamo vaše želje. Smo zanesljivi, prilagodljivi, strokovni, storitev opravimo na vašem domu in kar je zelo pomembno DELUJEMO PO CELOTNI SLOVENIJI.

Kaj vse očistimo?

  • sedežne garniture
  • stole
  • preproge in druge tekstilne talne obloge
  • fotelje
  • taboreje
  • vzmetnice
  • ostalo oblazinjeno pohištvo

Čiščenje traja približno 2 do 4 ure – odvisno od velikost površin in umazanije.

Globinsko čiščenje vzmetnice

Vzmetnica je eden ključnih elementov za dobro spanje, čista vzmetnica pa za dobro zdravje. Toplota, vlaga, ostanki odmrle kože so odlični pogoji za razmnoževanje pršic. Pršice pa so očem nevidna grožnja na dolgi rok za naše zdravje.

Z globinskim čiščenjem vzmetnice odstranimo nečistoče, odmrlo kožo, pršice kot tudi neprijeten vonj. Vse skupaj opravimo na vašem domu, s profesionalnim stroji in čistili. Sam postopek vam priporočamo enkrat letno, da bo vaša vzmetnica skozi celotno leto čista in zdravju prijazna.

Globinsko čiščenje preprog, itisona, tapisona

Ne glede na vrsto preproge je zaradi nege in s tem tudi njene življenjske dobe priporočljivo vsaj enkrat letno globinsko očistiti. Postopek se opravlja s profesionalnimi stroji in čistili. Očistijo se madeži, nečistoče, neprijetne vonjave, osveži se tudi barva preproge.

Čiščenje preprog
Čiščenje preprog

Globinsko čiščenje stolov

Oblazinjeni stoli so zaradi pogostega sedenja na njih velikokrat izredno umazani in skozi čas dobijo neprijeten vonj. Zato se naše stranke pogosto odločijo za globinsko čiščenje stolov. Izvaja se s profesionalnim stroji in čistili, s tem se odstranijo madeži, ostale nečistoče in neprijeten vonj. Na sami tkanini pa se osveži tudi barva.

čiščenje jedilnih stolov
Čiščenje jedilnih stolov

Globinsko čiščenje izvajamo s profesionalnim stroji, čistili in pripomočki.


Za vrhunsko čiščenje sedežne garniture poskrbi čistilni servis Nubes – hitro in strokovno. Pokličite nas!